21.8.15

Γερμανικός Τύπος: Τακτική υποχώρηση Τσίπρα...



...η επιλογή για εκλογές...
Για βιαστικές εκλογές, τακτική υποχώρηση Τσίπρα, αλλά και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ως την κύρια αιτία που προκάλεσε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, κάνει λόγο σήμερα ο γερμανικός Τύπος. 

Στο...
άρθρο της η Bild αναρωτιέται τι οδήγησε τον Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές... ασπίδα, ενώ το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι «δεν αφήνει την Ευρώπη να ξεκουραστεί».

«Σε εκλογές με βιασύνη μας οδηγεί και πάλι ο Τσίπρας, ενώ η αριστερή Πλατφόρμα ιδρύει το δικό της κόμμα. Δεν πέρασαν κιόλας επτά μήνες από την ορκωμοσία και εγκατάλειψε την θέση του» τονίζει ένα Bild. 
«H Ελλάδα υπό την επήρεια του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στον τίτλο της η Handelsblatt, η οποία σε άρθρο γνώμης σχολιάζει ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού της ελλάδας είναι ένας τακτικός ελιγμός. Με αυτές τις εκλογές θέλει να τιμωρήσει τους αντάρτες από την άκρα αριστερά. Εξάλλου, συμφωνα με την εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ένα κόμμα, αλλά ένα χωνευτήρι αντικρουόμενων ομάδων. 



O Tσίπρας ανοίγει το δρόμο για νέες εκλογές αναφέρει η Suddeutche Zeitung, η οποία τονίζει ότι οι έλληνες καλούνται να ψηφίσουν πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου.



Για τακτική υποχώρηση Τσίπρα κάνει λόγο η Frankfurter Suddeutche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει κάνει την ζωή του δύσκολη και γιαυτό οι εκλογές θα ενισχύσουν την βάση της δύναμής του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η προοπτική του να κερδίσει τις εκλογές είναι μεγάλη καθώς είναι δημοφιλής που τόσον καιρό είχε καταφέρει να έχει σκληρή στάση απέναντι των νέων μέτρων. 



O Tσίπρας πάει σε εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις κερδίσει λέει σε άρθρο  γνώμης της η Spiegel. Παρότι έχει αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους του, εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα. 

Πολλοί πιστεύουν ότι έκανε ό,τι περνά από το χέρι του, αλλά τελικά αναγκάστηκε να ενδώσει στον εκβιασμό των Ευρωπαίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: