9.8.15

Ρατσιστικά τα βέλη...

Ομαδικά πυρά, διαφόρων αποχρώσεων (;) δέχεται η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αλλά κυρίως από την ημέρα της επιλογής δημιουργίας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Περιφρονητικές και...
αισχρές αναφορές στην ίδια, με το μικρό της όνομα, υβριστικά σχόλια σε «κατ’ επιλογήν» αποσπάσματα δηλώσεών της, σύνδεση του προβλήματος της αυξητικής ροής προσφύγων με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας γενικευμένος πόλεμος λάσπης και φανατικού ρατσισμού. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, από κόμματα της αντιπολίτευσης ζητήθηκε η παραίτησή της λόγω αδυναμίας και καθυστέρησης στην απορρόφηση κονδυλίων που «λιμνάζουν» από το καλοκαίρι του 2014.

Στην ουσία, βέβαια, αυτή η επιθετικότητα δεν αφορά κυρίως την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά την απέχθεια όλων αυτών των μισαλλόδοξων τύπων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Κανείς επί χρόνια δεν είχε διαμαρτυρηθεί για την περίφημη «πολιτική Μπαλτάκου», για τις επιχειρήσεις-σκούπα, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις βίαιες και συχνά θανατηφόρες επαναπροωθήσεις, για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τα πογκρόμ.

Κακά -λοιπόν- τα ψέματα! Αυτό που δεν αντέχουν όλοι αυτοί, με προεξάρχουσα τη Χρυσή Αυγή, είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δεν αντέχουν στη θέα τους στα πάρκα ή στις πλατείες και μπολιάζουν με ρατσιστικό μίσος την κοινωνία, με πρόσχημα σήμερα την υπουργική ανεπάρκεια, χθες την απειλή των τζιχαντιστών, προχθές την εγκληματικότητα και αύριο ίσως την ίδια την ύπαρξή τους.

Ακόμα κι αν απορροφηθούν τα κονδύλια, ακόμα κι αν γίνει ό,τι καλύτερο, πάλι κάτι μαύρο και γεμάτο υποβόσκον μίσος θα βρεθεί, για να «κατακεραυνώσει» την πολιτική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το κάθε Φαρμακονήσι να καιροφυλακτεί...

Αντα Ψαρρά - efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: