23.8.15

Πορεία στον Κάκαβο, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού..


Πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνεται αυτή την ώρα με σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο».
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» αποφάσισαν...
να κλείσουν επ’ αόριστον τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες της εταιρείας για τα έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο alterthess.gr, μεταλλωρύχοι σταμάτησαν στο Παλαιοχώρι γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της εκπαίδευσης από τη Θεσσαλονίκη που κατευθυνόταν προς τη διαδήλωση επειδή φορούσε μπλούζα "SOS Χαλκιδική", έσπασαν το αυτοκίνητο του και χτύπησαν και τον ίδιο. Αυτήν την ώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας και καταθέτει μήνυση.

Η εταιρεία από την πλευρά της εξέδωσε την Παρασκευή μια απειλητική ανακοίνωση δηλώνοντας ότι από την Δευτέρα 24/8 θα αναστείλει όλες τις εργασίες της στη Χαλκιδική, απειλώντας παράλληλα και με ομαδικές απολύσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «θα αναγκαστεί να θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειονότητα των εργαζόμενών της στην Ελλάδα για ένα διάστημα έως τρεις μήνες, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει η ελληνική εργασιακή νομοθεσία». Όπως προστίθεται, σε περίπτωση που οι άδειες δεν ανακτηθούν, «δεν μένει άλλη επιλογή στην εταιρία από την οριστική απόλυσή τους».

Παράλληλα, η εταιρία προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.  

Το ΥΠΑΠΕΝ απάντησε ότι η συγκεκριμένη,  εχθρική προς τους εργαζόμενους,  ενέργεια, θέτει σε δοκιμασία κάθε θετικό αυτοπροσδιορισμό της  «Ελληνικός Χρυσός» για τις προθέσεις της και προκαλεί πλήθος ερωτηματικών για τις πραγματικές διαθέσεις της αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα" τονίζει μεταξύ άλλων και δηλώνει πως "Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καταστάσεις «ομηρίας» για να γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΠΕΝ". 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: