27.8.15

Στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη πρώην συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ...



Τη συμπόρευσή τους με τη νεοσύστατη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσαν 16 συνδικαλιστικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φωτόπουλος της ΔΕΗ και ο...
Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεργασία επισημοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο κ. Λαφαζάνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ οι συνδικαλιστές που τάσσονται στο πλευρό της «Λαϊκής Ενότητας», χωρίς για την ώρα να έχει ξεκαθαριστεί εάν θα μετέχουν και στα ψηφοδέλτιά της είναι οι: Νίκος Φωτόπουλος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ,Καλφαγιάννης Παναγιώτης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΠΟΣΠΕΡΤ, Μπασινάς Στέφανος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Ρέλλιας Σταμάτης, Γραμματέας Οικονομικού ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Μανιάτης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος ΕΤΕ-ΔΕΗ, Γεωργίου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ, Διαμαντόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος ΑΗΣ Λαυρίου, Βουλγαρίδης Δημήτρης, Πρόεδρος ΣΕΠΗΔ,Κοτσιλίτης Νίκος, Πρόεδρος Σωματείου «Κανάρης», Κάπελας Δημήτρης, μέλος ΔΣ ΕΤΕ-ΔΕΗ, Μάρτζακλης Γιώργος, Πρόεδρος Εργαζομένων, Πρόεδρος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ, Κασιμάτης Γαβριήλ, Γραμματέας ΠΟΣΠΕΡΤ, Σκαλίδης Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, Θεοδωρίδου Κατίνα, γραμματέας Τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ, Μπατσιλάς Γιάννης, δικηγόρος ΕΡΤ, Κούνης Δημήτρης, Γραμματέας Οικονομικού ΠΟΣΠΕΡΤ.
Παράλληλα, το γραφείο Τύπου της «Λαϊκής Ενότητας» διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του πως «δεν έχει οριστικοποιηθεί συνεργασία μεταξύ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του εκπροσώπου του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» Γιώργου Κόκκα».

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τις συναντήσεις με την ομάδα συνδικαλιστών, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: «Είχα τη χαρά και την τιμή σήμερα να συναντηθώ με μια Κίνηση εξαιρετικής σημασίας, την Πολιτική Κίνηση Αριστερών σοσιαλιστών. Οι Αριστεροί Σοσιαλιστές αντιπροσωπεύουν στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στελέχη των κοινωνικών αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων. Οι Αριστεροί Σοσιαλιστές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία του νεοφιλελευθερισμού της εποχής μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Θέλουν και εκφράζουν το συνεπή σοσιαλιστικό χώρο και επομένως εκφράζουν μια συνεπή αντιμνημονιακή, προοδευτική, ριζοσπαστική κατεύθυνση. Με τους Αριστερούς Σοσιαλιστές συμφωνήσαμε σήμερα να συμπορευτούμε στον εκλογικό αγώνα που δίνει η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά συμφωνήσαμε να συμπορευτούμε όχι μόνο εκλογικά, αλλά και στρατηγικά, με μια μακρόπνοοη προοπτική, η οποία αφορά το μέλλον αυτής της χώρας.

Και το μέλλον αυτής της χώρας θα είναι προοδευτικό και δημοκρατικό. Θέλουμε μια πορεία της χώρας χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μια Ελλάδα χωρίς εθνική υποτέλεια, μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη. Γι’ αυτά δουλεύουμε, γι’ αυτά συμπορευόμαστε και πιστεύουμε ότι στις εκλογές θα έχουμε μια πρώτη μεγάλη νίκη».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε πως «υπάρχουν όχι ένας, όχι δύο, αλλά εκατοντάδες λόγοι που όλοι εμείς βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Προσωπικά, απολύτως συνειδητά, θα σταθώ μονάχα σε έναν. Στον κρισιμότερο, το σημαντικότερο για τις μέρες που διανύουμε. Τη συνέπεια. Είμαστε εδώ δίπλα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο και σε όλους τους συντρόφους που ψήφισαν ΟΧΙ, γιατί δεν μας πρόδωσαν, δεν μας ξεγέλασαν, γιατί στάθηκαν όρθιοι στα μποφόρ που φυσούσαν. Είμαστε εδώ γιατί έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στη λέξη συνέπεια, που τόσο δυσεύρετη είναι σήμερα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι κανείς συνεπής, με το οποιοδήποτε τίμημα. Γι’ αυτόν και μόνο το λόγο, αλλά δεν είναι μόνο αυτός, γι’ αυτόν και μόνο το λόγο, ακόμη κι αν ήταν μόνο αυτός, εμείς σήμερα είμαστε εδώ.

Συμπορευόμαστε και θα δώσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Καλό αγώνα σύντροφε Παναγιώτη, έναν αγώνα που είναι για τους φτωχούς, για τους άνεργους, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους και τους μικροεπιχειρηματίες. Εμείς γι’ αυτούς πρωτίστως παλεύουμε και αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτούς που οι βάρβαρες, αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων πέταξαν στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια. Σε μας δεν περισσεύει κανένας συνάνθρωπός μας. Θα δώσουμε, λοιπόν, τον ωραίο αγώνα, τον καλό αγώνα, για να έχουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη συνείδησή μας ήσυχη. Αυτή είναι που μας οδηγεί, αυτή είναι που μας έφερε εδώ και ακριβώς στη βάση αυτή πορευόμαστε μαζί».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καλφαγιάννης ανέφερε ότι: «Είμαστε σήμερα εδώ και από ιδεολογία και από χρέος. Γιατί έχουμε χρέος να σταματήσουμε τη λαίλαπα των θανατηφόρων μνημονίων απέναντι στο λαό, απέναντι στην υποδούλωση της χώρας. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, γιατί θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη, γιατί θέλουμε τα συλλογικά, ατομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να υπάρχουν και στο μέλλον, γιατί θέλουμε μια πατρίδα για το μέλλον.
Θέλουμε να αναγεννήσουμε την ελπίδα που κάποιοι χρησιμοποίησαν και την πέταξαν στην άκρη και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος, για τα ιδανικά μας, για τα ιδανικά μιας πατρίδας με μέλλον, με τα παιδιά της εδώ και όχι μετανάστες, με όλο το λαό στην εξουσία, μια πραγματική εξουσία που του ανήκει και όχι να είναι ψευδεπίγραφη. Καλό αγώνα, καλή συνέχεια για έναν αγώνα πολύ δυνατό, καθαρό, συνεπή, ειλικρινή, ανιδιοτελή, έναν αγώνα της πραγματικής αξιοπρέπειας. Καλό αγώνα, σύντροφε».

Τέλος, ο κ. Μπασινάς σημείωσε: «Οφείλουμε να είμαστε εδώ, γιατί το οφείλουμε στη δημοκρατία μας, στον πατριωτισμό μας, στην εθνική μας κυριαρχία και γενικά στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε χωρίς δογματισμούς και περιχαρακώσεις. Σε αυτόν τον περήφανο λαό θα επιστρέψουμε την υπερηφάνειά του. Καλό αγώνα και να είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι πρέπει να αγωνιστεί για να νικήσει».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: