3.8.15

Γκάλμπρεϊθ: Αν μου τεθούν ερωτήσεις από την Ελληνική δικαιοσύνη...

Τζειμς Γκαλμπρέιθ
...ευχαρίστως θα τις απαντήσω...
Δεν αναμένει ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στην Ελλάδα σχετικά με τη συμμετοχή του στην ομάδα κατάρτισης του «Σχεδίου Β» υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη, αρνούμενος παράλληλα τα...
περί «εγκληματικής συμμορίας» με στόχο την επαναφορά της δραχμής.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας και φίλος του Γιάννη Βρουφάκη επί σειρά ετών, σημειώνει πως δεν έχει γίνει κάποια επίσημη επικοινωνία μαζί του από τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τη συμμετοχή του και ότι δεν αναμένει κάποιο αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα.

«Αν μου τεθούν ερωτήσεις, ευχαρίστως θα τις απαντήσω», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά θα εκπλαγώ αν υπάρξει κάτι περισσότερο από μια διερευνητική αποστολή από τις ελληνικές αρχές σε αυτό το στάδιο».

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, σημειώνει η Telegraph, εργάστηκε επί πέντε μήνες πάνω στα σχέδια και δεν πληρώθηκε για την εργασία του. Η ταυτότητα των υπόλοιπων μελών της ομάδας δεν έχει αποκαλυφθεί. «Με ευχαρίστηση μέναμε μακριά από τη δημόσια θέα», σημειώνει ο Γκάλμπρεϊθ, περιγράφοντας τη δουλειά του ως «προληπτική αντιμετώπιση προβλημάτων», καθώς η Ελλάδα απειλούνταν με κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος από τους Ευρωπαίους πιστωτές της.

«Ήταν μια κατάσταση στην οποία οποιεσδήποτε διαρροές θα προκαλούσαν κακό και έτσι προχωρήσαμε προσεκτικά έχοντας αυτό στο μυαλό μας. Δεν σημειώθηκαν διαρροές, δεν συμμετείχαμε σε καμία πολιτική συζήτηση και δεν είχαμε κανέναν ρόλο στη διαπραγματευτική στρατηγική», αναφέρει.

Ο κ. Γκάλμπρεϊθ διαχωρίζει επίσης τη θέση του ως προς τη δημιουργία μιας παράλληλης επιχείρησης στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που είχε ως στόχο την «παράλληλη ρευστότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: