27.8.15

«Σίγουροι» και εκπλήξεις στα ονόματα που «παίζουν» για τις υπουργικές καρέκλες...

Από τον Γ.Χουλιαράκη, που ως βασικός συνομιλητής των δανειστών θεωρείται βέβαιο ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι το όνομα-έκπληξη από το πεντάγραμμο για τον τουρισμό, οι φήμες «δίνουν...
και παίρνουν» για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Βασιλική Θάνου.

Στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών από τους πιθανότερους να αναλάβουν τη θέση εμφανίζεται ο Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς όντας αυτός που «έτρεξε» την διαπραγμάτευση με τους δανειστές θεωρείται ο πλέον «έτοιμος». Στο υπουργείο Οικονομίας αντίστοιχα φαίνεται ότι οδεύει ο Νίκος Χριστοδουλάκης.
Την διαχείριση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πραγματοποίηση των εκλογών, θα αναλάβει κατά ταα φαινόμενα ο Αντώνης Μανιτάκης. Στο συναρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντίστοιχα οι πληροφορίες θέλουν να τοποθετείται ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ενώ άλλες πηγές στέλνουν εκεί τον Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Ο τελευταίος κατά κάποιες πληροφορίες φέρεται να τίθεται επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ ένας πρώην στρατιωτικός, ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ι.Γιάγκος, θα τεθεί επικεφαλής της Αμυνας.
Στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι οδεύει μία «παλιά καραβάνα» της διπλωματίας, ο Πέτρος Μολυβιάτης, για τον οποίο μάλιστα σχετική «ανακοίνωση» έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω... twitter.
Σε άλλα υπουργεία, οι πληροφορίες θέλουν το Εργασίας να αναλαμβάνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, στο Δικαιοσύνης να αναβαθμίζεται ο νυν υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο Παιδείας να πηγαίνει η Φρόσω Κιάου, στο Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, στο Υγείας ο Γιάννης Κυριακόπουλος, ενώ στο Τουρισμού, κατά μία πληροφορία, υπάρχει και το όνομα-έκπληξη της Αλκηστης Πρωτοψάλτη.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο Ροδόλφος Μορώνης...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: