26.8.15

Κι όμως, η Ζωή μπορεί να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή στη Βουλή, του Στουρνάρα...

Εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των περισσοτέρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους... βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση της επιτροπής. Ο Κανονισμός της Βουλής, άλλωστε, της δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, ως νέα μέλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τους Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Γιάνη Βαρουφάκη. Όμως, και οι τρεις, αν και παραμένουν τυπικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά έχουν διαφοροποιηθεί.

Κατ' επέκταση, η νεα σύνθεση της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να μην προσκρούει στο εμπόδιο της έλλειψης απαρτίας.

Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση ελέγχεται το ένα τέταρτο και αυτό γιατί μεταξύ των 20 μελών περιλαμβάνονται η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου και οι Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: