25.8.15

Δεν θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο Παυλόπουλος...

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Η 20η Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
 Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσανατολίζεται στο...
να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και στην συνέχεια να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών -στο οποίο θα συμμετέχει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής-, σε μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. 
Ωστόσο με δεδομένο ότι οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και του ΚΚΕ έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, ο κ. Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς, ή και συναντήσεις εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους και να επιβεβαιώσει εκ νέου τις αρνήσεις των τριών κομμάτων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: