4.8.15

ΚΥΠΡΟΣ: Χαραλαμπίδου για Κυπριανού: Η μη δίωξη δεν του δίνει το δικαίωμα να ζητά ρέστα...

Λευκωσία: Ο κ. Κυπριανού δεν έχει το δικαίωμα να ζητά και τα ρέστα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, απαντώντας στη χθεσινή...
ανακοίνωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Κυπριανού, με αφορμή την  απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη δίωξή του σε σχέση με το γνωστό περιστατικό στη Βουλή ανάμεσα στους δύο.

Περεταίρω, στην ανακοίνωσή της, η κ. Χαραλαμπίδου τονίζει ότι διαφωνεί με την απόφαση του Κώστα Κληρίδη για μη δίωξη του κ. Κυπριανού, παραθέτοντας δύο κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

«Την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Εισαγγελέας αποφάσισε την μη δίωξη του Βουλευτή τον οποίο κατήγγειλα για άσεμνη επίθεση. Θεώρησε ότι δεν στοιχειοθετείται ικανοποιητικά προκειμένου να αποδειχθεί η κατηγορία στο Δικαστήριο.

‘Όμως με την απόφαση αυτή υπάρχουν δυο κίνδυνοι:

Ο ένας είναι να μην διώκονται πολλοί από εκείνους που ασκούν βία ή αποπειρώνται να ασκήσουν βία εναντίον γυναικών.

Ο δεύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απόφαση αυτή το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνει γυναίκες από του να καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις.

Πέραν από τον κοινωνικό στιγματισμό, την τάση για αυτοενοχοποίηση και την επιβεβαίωση των στερεότυπων που θέλουν τον άντρα φύση επιθετικό, προστίθεται τώρα και ο φόβος ότι ούτως ή άλλως δίωξη δεν θα υπάρξει.

Θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι το δικαίωμα του Γ. Εισαγγελέα να αποφασίζει αν θα προχωρά η Νομική Υπηρεσία σε δίωξη ή όχι . Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμφωνώ με την απόφαση του. Κατά τη γνώμη μου η ύπαρξη του ηχητικού υλικού αλλά και η φυσική παρουσία τόσων ανθρώπων στην αίθουσα είναι δεδομένα που καταμαρτυρούν τα όσα συνέβησαν.

Έχω ζητήσει από τη διευθύντρια της Βουλής να μου παραδοθεί το ηχητικό υλικό. Κι΄ αυτό γιατί όποιος ακούσει αυτό το ηχητικό θα αντιληφθεί κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, κ. Α. Κυπριανού το ότι δεν θα λογοδοτήσει ποινικά για αυτά που έκανε δεν νομίζω ότι του δίνει το δικαίωμα να ζητά και τα ρέστα.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συμπαράσταση τόσων πολλών ανθρώπων και οργανώσεων, συμπαράσταση η οποία θεωρώ ότι αφορά την κάθε γυναίκα η οποία υφίσταται εκφοβισμό και βία και όχι το άτομο μου ειδικά»....

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: