25.8.15

Γεροβασίλη: Έχουμε παράλληλο πρόγραμμα ...

Γεροβασίλη: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία
...που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία...
Για παράλληλο πρόγραμμα που είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.  
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν...
αλλαγές στις 100 δόσεις ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

«Είναι μια τελευταία επικοινωνιακή τακτική δεν νομίζω ότι ακουμπάει σε καμία πραγματικότητα . Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι αναγκαίο να προσφύγουμε στις κάλπες προκειμένου να έχουμε μια νέα ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ερωτηθείσα εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία τι θα γίνει και με ποιους θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. «Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα για μια σταθερότητα όχι μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Είναι περισσότερο από πότε αναγκαίο σήμερα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Επομένως ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν είναι στόχος να πηγαίνουμε από εκλογή σε εκλογή και δεν είχαμε ποτέ στόχο να κάνουμε συνεχώς εκλογές όμως ξέρουμε ότι έχει προκύψει μια καινούρια δύσκολη πραγματικότητα για τη χώρα, έχουμε ένα νέο περιβάλλον, έχουμε δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία και ως εκ τούτου προκύπτουν οι εκλογές σήμερα. Δεν σημαίνει ότι ήταν επιθυμία να έχουμε εκλογές στον ίδιο χρόνο» πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα συνεργαστούν με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είπε: «Το ποιος θα κυβερνήσει την επομένη είναι κάτι που αποτυπώνεται πάντα όταν ανοίξει η κάλπη».  «Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση κοινού στρατηγικού στόχου, στη βάση κοινής συμφωνίας, η οποία με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης».

Αναφερόμενη στη συμφωνία είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να ψηφίσουν, δεν είναι συμφωνία που θα έφερναν οι ίδιοι. «Έχουν κριθεί για τα μνημόνια που έφεραν, τα μνημόνια δεν τα διαπραγματεύτηκαν, ήταν τα σκληρότερα μνημόνια. Και σήμερα μετά από μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια έχουμε ένα μνημόνιο που δεν έχει αυτά που θα θέλαμε ωστόσο είναι μια συμφωνία που δεν μπορούμε να μηδενίσουμε και έχει τα θετικά της σημεία πάνω στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε για να προχωρήσουμε». Επίσης είπε ότι με αυτή τη συμφωνία, εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, «διαμορφώθηκαν οι συνθήκες και αποτυπώθηκε η άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και μένει να το δούμε το φθινόπωρο».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Βούτση, τόνισε: «Διευκρίνισε ο ίδιος τι εννοούσε. Διευκρίνισε ότι βεβαίως υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει το οποίο είναι αυτό πιστεύουμε θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στους πιο αδύναμους. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως, είναι βασισμένο σε εφικτούς στόχους που θα ονομάζονται και θα είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία και θα ανακοινωθεί άμεσα. Επομένως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις 100 δόσεις ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα μπουν κάποια πρόσθετα κριτήρια: «Δεν αποτυπώνεται πουθενά ότι μας ζήτησε κάποιος να πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις. Θα μπουν κάποια κριτήρια και συζητήθηκε μια διαφοροποίηση στο επιτόκιο. Αυτό συμφωνήθηκε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης. Δεν παίρνουμε πίσω κάτι».

Tέλος σχετικά με την απόφαση Ζωής Κωνσταντοπούλου για σύγκληση της ολομέλειας επισήμανε:

«Έχει εξαντληθεί πια η κριτική απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος της βουλής κρατά ανοιχτή τη βουλή. Δεν υπήρχε λόγος να συμβαίνει αυτό, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω λαθεμένες απόψεις και λαθεμένες στοχεύσεις από την πλευρά της».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: