15.8.15

Ο φόβος για διαρροή τοξικών ουσιών ...

Εκρηξη σε αποθήκη με χημικά στην Κίνα
...απομακρύνει τους κατοίκους της Τιαντζίν...
Οι δύο τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, αναγκάζουν σήμερα τους κατοίκους που βρίσκονται στη ζώνη γύρω από την περιοχή να απομακρυνθούν λόγω των φόβων που υπάρχουν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με...
την Beijing News, ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τον πληθυσμό έπειτα από τον εντοπισμό στην περιοχή κυανιούχου νατρίου.

Να σημειώσουμε πως οι εκρήξεις προκάλεσαν τον θάνατο 85 ανθρώπων και πυρκαγιές που η πυροσβεστική προσπαθεί ακόμα και σήμερα (Σάββατο) να θέσει υπό έλεγχο.
«Λόγω μιας διαρροής τοξικών ουσιών, οι πληθυσμοί που βρίσκονται κοντά στην ζώνη εκλήθησαν να απομακρυνθούν» από την περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες, η ζώνη που πρέπει να εκκενωθεί εκτείνεται σε δύο με τρία χιλιόμετρα από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Οι δύο εκρήξεις της Τετάρτης προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής για τον σχηματισμό ενός σύννεφου από τοξικές ουσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: