18.8.15

Κεντροδεξιά στροφή κι επίθεση στον Τσίπρα...

Ο Βαγγέλης Μαϊμαράκης στο βήμα της Βουλής
Εν όψει επικείμενων εκλογών, στη Νέα Δημοκρατία οι συζητήσεις έχουν αυξηθεί. Μαζί και οι προβληματισμοί.

Η απουσία...
σταυρού προτίμησης, αφού αν οδηγηθούμε σε εκλογές αυτές θα διεξαχθούν με λίστα καθώς δεν θα έχει παρέλθει 18μηνο από τις προηγούμενες, έχει θορυβήσει την ηγεσία του κόμματος, που ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, φάνηκε να κάνει στροφή προς τη λαϊκή Δεξιά.

Από την άλλη, δεν φαίνεται να έχουν σαφή προγραμματισμό, καθώς τα δεδομένα στο εκλογικό σώμα έχουν αλλάξει και το κεφάλαιο «Σαμαρά» έχει αφήσει πληγές χαίνουσες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ., όντας καλός γνώστης των συσχετισμών αλλά και της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη μια εξαπολύει μύδρους και άμεσες απειλές προς την κυβέρνηση, με τον γνωστό δικό του τρόπο, και από την άλλη φαίνεται πως θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τους βουλευτές του να δραστηριοποιηθούν σαν να είχαμε ακόμη σταυρό.

«Τακτικισμός»

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε με χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «τακτικιστή». Ταυτόχρονα, του χρέωσε την εκλογολογία, ως τρόπο να αποφύγει τις ευθύνες του και να κυβερνήσει.

«Σκέφτεται ότι “θα κάνω εκλογές, θα είμαι πάλι πρώτος, θα περιορίσω τους αντάρτες, θα αλλάξω την Κωνσταντοπούλου, και αν βγουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα ξανακάνω κυβέρνηση μαζί τους ή με κάποιον άλλο”. Αυτό δικαιολογεί εκλογές;» διερωτήθηκε και τόνισε πως «εκλογές σημαίνουν ανακοπή της πορείας και πιθανά ένα νέο μνημόνιο».

Προχώρησε μάλιστα σε ακόμα πιο βαρείς χαρακτηρισμούς, περί «πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

«Είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός για να λύσεις ένα εσωκομματικό προσωπικό πρόβλημα να προσφύγεις στον λαό εις γνώση σου ότι θα χρειαστείς και άλλα επώδυνα μέτρα και που πιθανό και οι εταίροι δεν θα το δουν με καλό μάτι για 5η φορά εκλογές» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, φανερώνοντας πως, παρ’ όλες τις μεγαλοστομίες στην Ολομέλεια.  («Δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε ούτε να τις αποτρέψουμε. Αν μπορούσαμε να τις επιβάλουμε, ειδικά σήμερα που υπογράψατε το Μνημόνιο και εσείς και ο Καμμένος, ουουου, θα είχαμε πάει για εκλογές κατευθείαν. Σήμερα θα πηγαίναμε. Μέχρι σήμερα τις κερδίζατε. Από σήμερα και μετά είναι το θέμα»), είναι κάτι που ουσιαστικά απεύχεται (για να θυμηθούμε τα λόγια του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, στην Ολομέλεια: «Εσείς θα έχετε την ευθύνη. Εσείς είστε ο κυβερνήτης της χώρας. Εμείς σας το αναγνωρίζουμε αυτό. Πάρτε απόφαση και αν οποιοσδήποτε βουλευτής σας ξαναμιλήσει για εκλογές, τότε να του κάνετε παρατήρηση και μάλιστα δημοσίως»).

Την ίδια στιγμή, ένα από τα κορυφαία στελέχη και πιθανώς υποψήφιος για την προεδρεία της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, δήλωσε χθες στον ΒΗΜΑ FM πως θα μπορούσε να δεχτεί μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει προγραμματική βάση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως θα πρέπει ο ελληνικός λαός να σκεφτεί καλά αν θα ξαναστηρίζει την κυβέρνηση, καθώς «οι επιλογές της στοίχισαν δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία και την κοινωνία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: