25.8.15

Λαπαβίτσας: Η δραχμή είναι μέσο για την επίτευξη της λύσης...

Λαπαβίτσας: Η δραχμή είναι μέσο για την επίτευξη της λύσης Την άποψη ότι η η δραχμή δεν είναι λύση του προβλήματος, αλλά μέσο για την επίτευξη της λύσης, επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις ο Κώστας Λαπαβίτσας, υπογραμμίζοντας πως η "Λαϊκή Ενότητα" δεν είναι...

κόμμα της δραχμής, αλλά συνεπές αντιμνημονιακό και με προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στο πρωινό του MEGA, ο καθηγητής οικονομικών και βουλευτής χαρακτήρισε παντελώς έωλο το επιχείρημα ότι το ευρώ είναι απάνεμο λιμάνι, ενώ αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα υπογράμμισε ότι οι βουλευτές της «είπαν την αλήθεια στο λαό.


Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, η Λαϊκή Ενότητα έχει ως στόχο την κυβερνητική εξουσία και εξέφρασε την άποψή του ότι το τρίτο μνημόνιο θα φέρει λιτότητα και ύφεση για δύο χρόνια τουλάχιστον. Όπως ανέφερε, θα αυξηθεί η ανεργία, οι νέοι θα μεταναστεύσουν, οι ηλικιωμένοι θα ζουν με πενιχρή σύνταξη, ενώ με το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας που, όπως σημείωσε, είναι μακροπρόθεσμο, θα υπάρξει στάση πληρωμών στο χρέος και διαγραφή του, εθνικοποίηση των τραπεζών και άρση της λιτότητας.


Όσον αφορά στα περί plan B για επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Λαπαβίτσας εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν υπήρχε, επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε συντεταγμένο σχέδιο. 


«Πλοηγός, ανάλυση από πλευράς ανθρώπων σαν εμένα υπήρχε, αλλά δεν έγινε γιατί η κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να το κάνει», είπε και διερωτήθηκε: «Τι είναι ρεαλιστικό; Να πηγαίνεις στις διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτικό σχέδιο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: