27.8.15

Μάρδας: "Δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθουν οι τράπεζες στην κανονική τους λειτουργία" ...

Τη βεβαιότητα ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να πληρωθούν κανονικά οι πάντες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και τη...
Ζηνοβία Σαπουνά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  κ. Δημήτρης Μάρδας.
Με αφορμή την υστέρηση που ανακοινώθηκε στα φορολογικά έσοδα, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι δίνεται προτεραιότητα στους μισθούς, τις συντάξεις και τις άμεσες ανάγκες του κράτους.
«Από εκεί και πέρα προσπαθούμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε των να ικανοποιήσουμε και ανάγκες οποιασδήποτε άλλης μορφής που συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για τις πρόωρες συντάξεις παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια τομή, η οποία όπως είπε, έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό.
«Ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους το χρεωθήκαμε και εμείς. Το κόστος το βάζω σε εισαγωγικά  γιατί ήταν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που έβλεπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 52 ετών. Αυτά ήταν πρωτόγνωρα φαινόμενα και τα σταματήσαμε», υπογραμμίζει.
Τέλος, επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το πότε οι τράπεζες θα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία. «Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ελαφρύνουμε όσο είναι δυνατόν αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να εξυπηρετείται και ως ένα μεγάλο ποσοστό αυτό το έχουμε πετύχει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: