15.8.15

Βαρουφάκης, μόνος και έρημος...


Ορισμένοι βουλευτές ήρθαν στη Βουλή κατευθείαν από τις παραλίες, μαυρισμένοι και με καλοκαιρινή διάθεση. Κυρίως οι...
γαλάζιοι που γκρίνιαζαν γιατί είχαν από τις 9 το πρωί σύσκεψη Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αλλά και οι γυναίκες της Βουλής, αν εξαιρέσει κανείς την Ντόρα Μπακογιάννη, τη Νίκη Κεραμέως και τη Χριστίνα Ταχιάου που ήρθαν μαυρισμένες μεν αλλά με σακάκι, ήρθαν με τα καλοκαιρινά τους. Ακόμη και η Ραχήλ Μακρή δεν πρόλαβε να περιποιηθεί τον εαυτό της. Εμφανίστηκε ατημέλητη και με διάθεση... αντίστασης. 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ντυμένος με ένα τσαλακωμένο λευκό πουκάμισο έξω από το παντελόνι τριγυρνούσε μόνος στους διαδρόμους της Βουλής. Κανείς (ούτε από τους προεδρικούς ούτε από αυτούς της Αριστερής Πλατφόρμας) δεν ήθελε κουβέντες μαζί του. 
Ο Ν. Φίλης φαινόταν ενοχλημένος από τον προεδρεύοντα στην Επιτροπή κ. Σαμοΐλη επειδή θεωρούσε ότι καθυστερούσε την όλη διαδικασία, ενώ οι της Αριστερής Πλατφόρμας αναμένοντας την άφιξη του Π. Λαφαζάνη σχημάτιζαν στο καφενείο «πηγαδάκια» μακριά από περίεργα ώτα και βλέμματα των προεδρικών. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, μετρούσαν τα «Οχι» λέγοντας ότι σε περίπτωση που βρεθούν κάτω από 120 πάμε κατευθείαν σε εκλογές. 
Οσο για τη Ζωή, όταν μίλησε στην Επιτροπή, ούτε ένας δεν τη χειροκρότησε, ούτε ένας...

"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: