5.8.15

Τσίπρας: Θα βελτιώσουμε τα βάρη για τους αγρότες...

ΤΣΙΠΡΑΣ
...μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.
Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει φορολογία στο 13% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες...
«Ακόμη και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα βάρη για τους αγρότες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν μέτρα για...
τους νέους και ότι στόχος είναι να κατανεμηθούν δίκαια τα φορολογικά βάρη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς. Ενδεχομένως να πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουν περισσότεροι, υπό τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κ. Τσίπρας

«Ελπίζουμε σε τέλος στην αβεβαιότητα», ανέφερε και υπογράμμισε: «Αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια. Πολιτικές που δεν αποτελούν επιλογή μας, είμαστε αναγκασμένοι να τις υλοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε πλαίσιο αντίρροπων μέτρων» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάκριση των αγροτών σε αυτούς που ασκούν κατά κύριο επάγγελμα το αγροτικό και σε αυτούς που «παρεμπιπτόντως ασχολούνται με τη γεωργία».

Όπως είπε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έχουν φορολόγηση 13% και προκαταβολή φόρου 50%, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν φόρο 26%. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση θα διεκδικήσει οι αγρότες με εισόδημα από γεωργική απασχόληση 50% να έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, ενώ για τους υπόλοιπους θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, δηλαδή η φορολογία 26%.

Ακόμη θα διεκδικήσει η κυβέρνηση να φορολογείται το πραγματικό εισόδημα και να αναγνωρίζονται τα έξοδα.

Οι νέοι αγρότες θα έχουν έκπτωση 30% στη φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: