17.8.15

Επανεργοποιείται το Κίνημα Πολιτών, "καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε"...


Σύνθημα του κινήματος είναι «Ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά»...
Ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση του Κινήματος Πολιτών, καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε κάνουν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας. Οι Ομοσπονδίες με τη...
Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Volos Palace εκδήλωση για την επανεργοποίηση του κινήματος με απώτερο στόχο την προβολή και ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, ενημέρωσε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο, στον οποίο προτάθηκε να είναι επικεφαλής του κινήματος. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και είναι βέβαιο ότι θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να παρίσταται και ο αντιπρόεδρος των μικρομεσαίων στην Ευρώπη και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος επίσης ως ομιλητής.
«Πρωτοβάθμια Σωματεία και Επιμελητήρια θα συναντηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης μετά από πρόταση από τον κ. κ. Ιγνάντιο πριν την εκδήλωση για το σχεδιασμό της δράσης. Η εκδήλωση θα δίνει έμφαση και στο καταναλωτικό κοινό, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση για τα τοπικά προϊόντα.
Σύνθημα του κινήματος είναι «Ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά». Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι ΟΕΒΕΜ παίρνουν την πρωτοβουλία να στηρίξουν την κίνηση στη Μαγνησία και ήρθαν σε επαφή και συνεχίζουν να έρχονται με όλους τους φορείς.  
«Η στόχευσή μας είναι να προβάλλουμε τα ελληνικά προϊόντα. Το Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε, το οποίο ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2010, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ, τους δικηγόρους, τα Επιμελητήρια, τον καλλιτεχνικό κόσμο, σήμερα έχει ατονήσει» είπε ο κ. Πλαστάρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «οι καταναλωτές και οι τοπικοί φορείς χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούν και να στηρίξουν τα ελληνικά προϊόντα.  Αυτήν τη στιγμή το ΑΕΠ συντηρείται από τις Υπηρεσίες σε ποσοστό ύψους 85%, σύμφωνα με τις στατιστικές του 2014. Η μεταποίηση συμβάλλει με 10% και ο πρωτογενής τομέας με 5%.
Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά μπορούν να μεταβληθούν εάν στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα. Άλλωστε, ο Βόλος βρίσκεται στην καρδιά της μεταποίησης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», κατέληξε...
http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: