27.8.15

Μπλόκο του ΣτΕ στην απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές...

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣΜια ακόμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προστέθηκε σε σειρά αποφάσεων υπέρ της επένδυσης και της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.
 Η συγκεκριμένη, όμως, έχει...
ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς έρχεται λίγα, μόλις, 24ωρα μετά την απόφαση Σκουρλέτη για ανάκληση εργασιών στις Σκουριές και ουσιαστικά βάζει φρένο στην υπουργική απόφαση. Πρόκειται για την υπ. αριθμ. 3191 του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ το οποίο είναι αρμόδιο για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Η επίμαχη προσφυγή που αφορούσε σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης εκδικάστηκε στις 3 Ιουνίου, δηλαδή πολύ πριν την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη. Ωστόσο, αν και η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου δεν αναφέρεται άμεσα στην πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, εντούτοις την μπλοκάρει καθώς αποφαίνεται ότι «είναι αβάσιμη η εγκυρότητα της ανάκλησης των τεχνικών μελετών του έργου» στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών του - και πρόσφατων- έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης και της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, κρίνοντας μεταξύ άλλων και τα περιβαλλοντικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: