9.8.15

Απαγορευμένες στο εξής οι ταινίες του Ντεπαρντιέ...

Απαγορευμένες στο εξής οι ταινίες του Ντεπαρντιέ στην Ουκρανία
...στην Ουκρανία...
Απαγόρευση μετάδοσης της δουλειάς δεκατριών ηθοποιών και τραγουδιστών από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τους κινηματογράφους επέβαλε το Σάββατο η κυβέρνηση της Ουκρανίας, αφού έκρινε ότι αυτά τα άτομα αποτελούν απειλή στην...
εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η λίστα περιλαμβάνει Ρώσους καλλιτέχνες αλλά και υποστηρικτές της πολιτικής που ακολουθεί ο Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία, ενισχύοντας τους Ρώσους αυτονομιστές.

Ο Ντεπαρντιέ, που έγινε Ρώσος πολίτης το 2013, συμπεριλήφθηκε στην μαύρη λίστα της ουκρανικής κυβέρνησης λόγω της στενής φιλίας που τον συνδέει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και των φημολογούμενων δηλώσεών του για τη «μη ύπαρξη» αυτόνομης Ουκρανίας. Για τους ίδιους εξάλλου λόγους είχε αποφασιστεί τον Ιούνιο και η απαγόρευση εισόδου του 66χρονου Γάλλου ηθοποιού στην Ουκρανία για πέντε χρόνια.

Η λίστα με τους απαγορευμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει επίσης τον 77χρονο Ρώσο τραγουδιστή και πολιτικό Ιωσήφ Κομπζόν αλλά και τον Μιχαήλ Μπογιάρσκι, έναν κινηματογραφικό αστέρα της σοβιετικής εποχής, που σύμφωνα με τους Ουκρανούς είχε υπογράψει ένα ανοιχτό γράμμα υποστήριξης για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: