16.8.15

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί...


...πως θα ελέγχει «σημείο προς σημείο» τη συμφωνία...
Επαίνους αλλά και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα απευθύνουν οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Γερμανίας, μέσω του Τύπου της χώρας, που στον απόηχο του Eurogroup της Παρασκευής και εν όψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, φιλοξενεί σήμερα σειρά αναλύσεων και συνεντεύξεων για τη νέα...
συμφωνία Ελλάδας-δανειστών.


Ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει στην επισκόπηση Τύπου της η deutsche welle. Σε συνέντευξη του στη κυριακάτικη BILD ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κατανοήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει πραγματικές και βαθιές μεταρρυθμίσεις». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί όμως την ελληνική πλευρά ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα παρακολουθούν εάν η δανειακή συμφωνία εφαρμόζεται «σημείο προς σημείο».

Απευθυνόμενος περισσότερο στους αντάρτες βουλευτές στις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών και έχοντας κατά νου την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «υπεύθυνη» τη συμφωνία, τονίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ επαινεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματικό τρόπο και ταχείς ρυθμούς, ο κ. Τσίπρας έδειξε, ότι είναι έτοιμος να συνδέσει την πολιτική του τύχη με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: