24.8.15

Κακλαμάνης: Οσοι πιστεύουν ότι είμαστε χαμένοι από χέρι μπορεί να εκπλαγούν...

«Η ΝΔ θα παλέψει για τη νίκη μέχρι το τέλος. Όσοι πιστεύουν ότι είμαστε ήδη χαμένοι από χέρι μπορεί να εκπλαγούν» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Real Fm.

«Προσωπικά έχω...
εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Αρνούμαι να πιστέψω, ότι μέσα σε έξι μήνες, ο ελληνικός λαός θα πιστέψει ξανά ψέματα και υποσχέσεις» πρόσθεσε.

«Όσο αφορά στην παράταξη μου, πρέπει να βρούμε και πάλι τη ψυχή, τις αρχές και τις ιδέες μας. Κι αυτό αργά αλλά σταθερά, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γίνεται. Το δεύτερο και βασικότερο είναι το πολιτικό αφήγημα μας, το οποίο θα ήταν τραγικό λάθος να στηρίζεται αποκλειστικά σε οικονομικές παραμέτρους» επεσήμανε.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «ατζέντα πρέπει να μεγαλώσει και να μπουν μέσα τα εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, εθνική ασφάλεια, καθημερινότητα και κυρίως να δώσουμε ελπίδα παρουσιάζοντας ένα λιτό, ρεαλιστικό και πραγματικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Με λίγα πράγματα, πολύ όμως συγκεκριμένα, με τα οποία θα απαντάμε στα ερωτήματα: Πότε θα γίνουν, πως θα γίνουν, που θα γίνουν και από πού θα προέλθουν τα λεφτά.»

«Παραδέχομαι, ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν από μένα, το κόμμα και τη παράταξη μου. Σημασία έχει να έχουμε διδαχθεί. Και έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, οι περισσότεροι εξ’ ημών. Αυτό θέλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό. Οτι πάθαμε αλλά μάθαμε. Και να του υποσχεθούμε, ότι θα προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε πράξη, να του πούμε όσο το δυνατόν λιγότερα ψέματα… Να του πούμε τέλος, ότι αν η Ελλάδα προς το παρόν έχει γλιτώσει το grexit κι αν υπάρχει ακόμη στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, οφείλεται στη ΝΔ. Μείον 42 βουλευτές είχε ο κ. Τσίπρας και δεν ισοφαρίζεται από το +30 του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο η ΝΔ ψηφίζοντας, σε βάρος, αν θέλετε των ψηφοφόρων της, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή θα είναι η προμετωπίδα μας…» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε ως μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ αλλά πλέον δεν είναι. Είναι κανονικός αρχηγός. Για τους δελφίνους, που ακούω ότι καραδοκούν στη γωνία, ώστε να τον αμφισβητήσουν μετά από τις εκλογές, αν και δεν έχω αυτή την αίσθηση, να ξέρουν ότι την επομένη των εκλογών δεν θα είναι καν δελφίνοι. Δεν υπάρχουν δελφίνοι, δελφινάκια και δελφινάρια. Υπάρχει ένας αρχηγός και εκατομμύρια στρατιώτες, που θα πέσουμε στη μάχη. Αν θέλουν να το καταλάβουν καλό του κεφαλιού τους. Αν δεν θέλουν κακό του κεφαλιού τους».

«Το βράδυ εκλογών δύο πράγματα είναι που δεν πρέπει να μπουν σε διαπραγμάτευση. Πρώτον, η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο το δυνατόν. Δεύτερον, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει τη πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στον σκληρό της πυρήνα στην Ευρωζώνη. Και τα λέω, χωρίς μεγάλη ευχαρίστηση, εγώ που είμαι ευρωσκεπτικιστής αλλά πλέον έχω γίνει ρεαλιστής» τόνισε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Σχετικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε: «Είμαι 25 χρόνια στη Βουλή και αυτό που γίνεται σήμερα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Και όχι μόνο λόγω των ψηφοφοριών, που περνούσε η κυβέρνηση τις ψηφοφορίες της μέσω της αντιπολίτευσης και όχι με το κόμμα της αλλά και με όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες και με τη Πρόεδρο της Βουλής. Για να καταλάβετε, θα σας δώσω και μία είδηση. Όταν μιλάμε για πολιτική και κοινοβουλευτική ηθική θα πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί. Σύμφωνα με δύο ΦΕΚ το 590 και 593, με ημερομηνία 18 Αυγούστου, η κ. Κωνσταντοπούλου διόρισε 4 μετακλητούς υπαλλήλους, τους τρεις στο γραφείο της και έναν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα σε μία Βουλή, που ουσιαστικά προσπαθεί να τη κρατήσει ανοιχτή παρατύπως κατά την άποψη μου και η οποία τυπικά μετά από 2-3 μέρες θα έχει κλείσει και θα έχει περατώσει το βίο της.»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: