26.8.15

Ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα...

Δείτε το βίντεο...

Έναν απολογισμό των πεπραγμένων του επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη προεκλογική συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αισθάνομαι πολύ...
άνετα να δώσω στον ελληνικό λαό το λόγο να με κρίνει για όσα πέτυχα και για όσα δεν πέτυχα. Αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας, να με κρίνει ο λαός» τόνισε αρχικά, εξηγώντας γιατί οδηγεί τη χώρα σε νέεες εκλογές.

Και συνέχισε: «Επτά μήνες πορεύτηκα με εντολή από τις 25 Γενάρη, υποσχόμενος μια σκληρή διαπραγμάτευση και εξάντλησα τα όρια αυτής της εντολής. Τα πράγματα οδηγήθηκαν στα όρια, καταλήξαμε σε σύγκρουση με τους εταίρους και τελικά σε ένα συμβιβασμό, σε μια συμφωνία».

«Είχα την υποχρέωση να τεθώ στη διάθεση του ελληνικού λαού για να κριθώ, ως προς αυτό έχω τη συνείδησή μου απολύτως ήσυχη» προσέθεσε.

«Το δημοψήφισμα ήταν μια στιγμή ανάτασης για τον ελληνικό λαό. Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες, εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την Ευρώπη για την Ελλάδα, όχι με την Ελλάδα εκτός. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και για την απόφαση της ρήξης με την Ευρώπη του αυταρχισμού και αισθάνομαι και περήφανος που δώσαμε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί, μετά από πέντε χρόνια» σχολίασε.

«Το όχι θα μείνει στην ιστορία, γιατί έδωσε ένα τέλος στην Ευρώπη, ο Χάμπερμας είπε ότι μέσα σε μια νύχτα η Γερμανία έχασε ό,τι έχτιζε 50 χρόνια» υποστήριξε...
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια: