9.8.15

«Ήταν ένας Κορεάτης...

«Ήταν ένας Κορεάτης, ένας Ιρανός κι ένας Κολομβιανός σύμβουλος Βαρουφάκη»
...ένας Ιρανός κι ένας Κολομβιανός σύμβουλος Βαρουφάκη»...
Έντεκα εκατομμύρια Έλληνες θα πληρώσουν το λογαριασμό αυτού του "ανέκδοτου", αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή το δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος της Κυριακής" για τον... τσουχτερό Kορεάτη, σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη.
Οπως...
γραφει ο Χρηστίδης αναφέρει: 

"Ήταν ένας Κορεάτης, ένας Ιρανός κι ένας Κολομβιανός σύμβουλος Βαρουφάκη κι 11.000.000 Έλληνες που θα πληρώσουν το λογαριασμό αυτού του ανεκδότου!" 


Υπενθυμίζεται ότι το Βήμα της Κυριακής γράφει: "Αίσθηση προκαλεί η υπέρογκη αμοιβή των 125 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως που συμφώνησε να λαμβάνει κορεάτης οικονομολόγος που ξεκίνησε να εργάζεται ως μέλος της ομάδας συμβούλων του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.


Πρόκειται για τον Γκλεν Κιμ, ο οποίος ωστόσο, δεν διαθέτει τα προσόντα που παρουσίασε ως βιογραφικό. Ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ούτε έχει σχέση με την ίδρυση του ESM ή έστησε τον EFSM καθώς πήγε στον Οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του.


Ο Γκλεν Κιμ παραμένει στο πλευρό της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ζητά τώρα 375 χιλιάδες ευρώ γιατί μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: