20.8.15

Ομηρία...


Ο Σόιμπλε, τα... αρπαχτηκά της "Fraport" και το επόμενο σχέδιο...
Με τις υπογραφές των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη και Γιώργου Σταθάκη, τα κλειδιά του ελληνικού τουρισμού παραδίδονται τελεσίδικα σε μία και μοναδική γερμανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που εκχωρήθηκαν χθες στη Fraport AG για ένα κομμάτι ψωμί (όσα τα κέρδη τους σε μία μόνο...
τριετία!) πέρασε το 2014 τις πύλες της χώρας το 30,3 με 37,2% του συνόλου των επισκεπτών από το εξωτερικό και το 47,5 με 58,3% όσων ήρθαν αεροπορικώς -οι μισοί δηλαδή τουρίστες της χρονιάς, καθώς μέσω ξηράς ήρθαν κυρίως Βαλκάνιοι εργαζόμενοι.

Με τέτοιο μονοπωλιακό έλεγχο πάνω στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ο επενδυτής δεν θα χρειαστεί παρά δυο-τρεις άσχημες χρονιές (και τη συνακόλουθη ασφυξία στην ντόπια αγορά) για να αγοράσει κοψοχρονιά και τις υπόλοιπες υποδομές˙η ίδια η Fraport διακηρύσσει άλλωστε στην ιστοσελίδα της το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το real estate στην περίμετρο των αεροδρομίων της.

Κατά τα άλλα, δίνεται μάχη ενάντια στα σχέδια του καταχθόνιου Σόιμπλε.

Τ.Κωστ.

"Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: