9.8.15

Λούφα και Χρυσή Αυγή...

Λούφα και Χρυσή ΑυγήΣτο περιθώριο των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο του Κορυδαλλού έχει ήδη συνεδριάσει 14 φορές, αλλά ακόμα δεν έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη της διαδικασίας.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Χρυσή Αυγή έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Δεν...
αναφερόμαστε μόνο στη φυσική απουσία των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης από το δικαστήριο, αλλά στην παντελή έλλειψη της όποιας δημόσιας πρωτοβουλίας της «τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας». Η δράση της περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους κάποιων γραφείων και σε εικονικές εξορμήσεις διανομής των εντύπων της.

Μια ένδειξη για την πραγματική συρρίκνωση του πολιτικού της ακροατηρίου είναι η διαρκής υποχώρηση των πωλήσεων της εβδομαδιαίας «μετωπικής» εφημερίδας της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου «Ευρώπη», η εφημερίδα «Εμπρός» που πούλησε στο πρώτο της φύλλο 7.500 αντίτυπα και είχε κυκλοφορία το 2013 σταθερά πάνω από 4.000 και το 2014 πάνω από 3.000, τώρα πλέον περιορίζεται σε 1.900 φύλλα.

Η νέα πολιτική γραμμή

Αντίθετα από όσα προέβλεπαν ορισμένοι «αναλυτές», ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί την πολιτική συγκυρία προκειμένου να καβαλήσει το αντιμνημονιακό κύμα των νέων «αγανακτισμένων», η οργάνωση διατηρεί εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, εμφανίζεται ως αμιγώς «κοινοβουλευτικό» μόρφωμα και αποφεύγει τις τόσο γνωστές προκλήσεις της μέσα και έξω από τη Βουλή.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Κωστόπουλου, της Αντας Ψαρρά και του Δημήτρη Ψαρρά, ΕΔΩ...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: