14.8.15

Τσίπρας: Προτίμησα συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου...

«Δεν μετανιώνω που προτίμησα συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου» διαμήνυσε προς τους εσωκομματικούς επικριτές του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη ...
συζήτηση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή.

«Αυτή η συμφωνία ήταν για εμάς -όπως θα ήταν και για κάθε άλλη κυβέρνηση και για κάθε άλλο πρωθυπουργό στη θέση μου - αναγκαστική επιλογή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής, επί του κειμένου της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σημείωσε ότι σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος σκληρής επίπονης διαπραγματευτικής διάδικος. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο τοπίο μπροστά μας και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα.

Ο κ Τσίπρας τόνισε ότι ενώ η χώρα είναι εκτός αγορών εξαντλήσαμε το εξάμηνο κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου τόνισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ξεκάθαρο δίλημμα: Μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή, και όχι μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία.

Ο κ Τσιπρας τόνισε πως ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθεί να επιμένει στο μνημόνιο με δραχμή θέτοντας ξανά και ξανά προσχήματα ώστε να μην υλοποιηθεί η συμφωνία. Η εναλλακτική λύση που δήθεν απορρίψαμε δεν υπήρξε, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι το να καταγγέλλουμε το χρέος και να πιστεύουμε ότι όσο το καταγελούμε τόσο θα μειωθεί

Σύμφωνα με τον κ Τσίπρα, η επιλογή να μην προχωρήσουμε στην άτακτη χρεοκοπία ή το μνημόνιο με δραχμή, δεν ήταν επιλογή της στιγμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: