14.8.15

Θεοδωράκης: Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν τα ψέματά σας...


«Ιδεολογική ανοησία» του ΣΥΡΙΖΑ...
Επίθεση κατά της κυβέρνησης, ευθείες αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής, αλλά και στήριξη προς το μνημόνιο περιείχε η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη. 
Όπως ...
τόνισε ο κ. Θεοδωράκης:
Η χώρα παραμένει με το πόδι εκτός Ευρώπης και η Βουλή αποσυντίθεται. Αμηχανία και παραίτηση. Βουλευτές που εκλέχθηκαν για να ψηφίσουν τα μνημόνια τα σκίζουν. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ψέμα. Στην πολιτική το ψέμα το έχουμε δει με πολλούς τρόπους. Με τον Παπανδρέου που είπε λεφτά υπάρχουν. Μετά ήρθαν τα ψέματα του κ. Σαμαρα. Και τώρα τα δικά σας. Η ιδεολογική σας ανοησία. Αντί να ετοιμάζουν λυσεις οι εκπρόσωποί σας, κατασκεύαζαν ψέματα. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού: «Οι μηχανισμοί σας ήταν παραγωγικοί και για το Ποτάμι. Δεν υπήρχε λασπη που να μην την πετάξετε. Πέντε χρόνια τώρα κ. Τσίπρα εσείς και τα φερεφωνά σας μιλάγατε για γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένοι. Και μετά ήρθε το μνημόνιο. Χρησιμοποιήσατε όλα τα ψέματα για να βρεθείτε καβάλα στην εξουσία. Και αρχίσαν τα ρουσφέτια. Με αυτές τις συνταγές, ηττήθηκαν οι πολιτικοί που προσπάθησαν να χτίσουν κάτι τα τελευταία χρόνια. Και κάπως έτσι έφτασε η χώρα στον πάτο. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν τα ψεματά σας. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίζει ξανά να παράγει. Αν δεν βγει η παιδεία της μπροστά. Αυτές οι αλήθειες πρέπει να ειπωθούν στον λαό. Επί έξι μήνες σας λέγαμε και αν μας είχατε ακουσει θα ήσασταν με συμφωνία στα χέρια. Πάμε στο σήμερα. Η Ελλάδα για εμάς έχει ανάγκη από συνεργασίες. Γιαυτό έχει ανάγκη από νέο εκλογικό νόμο. Να γίνει δραστική μείωση του bonus των 50 εδρών για το πρωτό κόμμα»

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε επίσης:
Θα πρέπει να μειώσουμε τους υπαλλήλους που εργάζονται στα κόμματα. Θα πρέπει να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα. Παραγωγή και εξαγωγές. Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, στην επόμενη κρίση θα βρεθούμε μεμιάς στην δραχμή. Μπορούμε να βρεθούμε στην θέση των Ελλήνων τώρα ; Εμείς στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτούς που παράγουν, στους νέους.

Πρόσθεσε, επίσης ο κ.Θεοδωράκης: «Το δημοψήφισμα σας κ. Τσίπρα έφερε χιλιάδες ανέργους. Μετρήσατε τις επιπτώσεις από τα capital controls; Μας περίσσευαν λεφτά ; Η συμφωνία έχει λάθη και αδικίες, έχει όμως και εργαλεία για να χτίσουμε μια νέα πατρίδα. Ομως τόσες μέρες γίναμε κομπάρσοι στις ιδεοληψίες μιας ψυχοπαθούς. Η παραμονή της είναι δείγμα της ατολμίας σας. Οι υπουργοί σας πειραματίζονται με επικίνδυνες ιδέες, με ανοιχτά σύνορα και έχουν ανοίξει όλες τις εισόδους στους δουλεμπόρους».

Τόνισε τέλος ο επικεφαλής του Ποταμιού: 
Τώρα πάμε να κινήσουμε όλες τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. Γιατί υπήρξε το δικό σας κάλεσμα και η δική σας πολιτική. Τα τραγικά και τραγελαφικά αποτελέσματα μιας κομματικής εξουσίας διαλυμένης σε συνιστώσες ζει η Ελλάδα. Θα ψηφίσουμε την συμφωνία. Από καθήκον απεναντι στους Έλληνες. Είναι η τελευταία προσπάθεια για να περάσουμε στην εποχή της αλήθειας. Δεν σας εμπιστευόμαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο. Στηρίζουμε αλλά είμαστε και σε αντίθεση μαζί σας. Ελπιζουμε ότι ο ελληνικός λαός την επόμενη φορά θα συνταχθεί με την αλήθεια...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: