24.8.15

Χρυσογόνος: Παραμένω στο κόμμα...

Κ. Χρυσογόνος: Κάνουμε εκλογές επειδή διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ...με το οποίο εκλέχτηκα.
Αιχμές κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου...
«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κ. Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι, αν επρόκειτο να αλλάξει κόμμα, θα...
είχε παραιτηθεί από την έδρα του.

 «Θα το έκανα και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις, τις οποίες δεν τήρησε κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς»... ανέφερε ότι «και εγώ μπορώ να δηλώσω ότι η Ευρώπη είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι εγώ. Το ευρωκοινοβούλιο είναι οι 751».

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές σημείωσε πως «κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών... Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».
Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψήφισε την ίδια πολιτική» λέγοντας πως «η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά... Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό. Αυτά τα κόμματα έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου για την ευθύνη που έχουν ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία... Το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος, θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους».
Δεν απέκλεισε όμως συνεργασία μετά τις εκλογές εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι παρόμοιο λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκεί θα υπάρχει, ενδεχομένως, μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων... Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: