4.8.15

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραυματιστεί σοβαρά...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραυματιστεί σοβαρά την προηγούμενη περίοδο και γι΄ αυτό είναι στο χέρι όλων να λειτουργήσουν συλλογικά και από κοινού να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα». Αυτό υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι...
υπάρχει ανάγκη για ένα συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού».


«Το συνέδριο αυτό θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα στη νέα συνθήκη και το κόμμα θα απαντήσει συλλογικά στα ερωτήματα που προκύπτουν, τόσο με τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και με τη βιωσιμότητα του αριστερού σχεδίου στην Ευρώπη», επισημαίνει η κ. Σβίγκου σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Χαρακτηρίζει «ατυχείς και προβληματικές» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, λέγοντας ότι «η συνολική του στάση δεν βοηθά στο έργο της κυβέρνησης».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμη ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει, παρά την επώδυνη συμφωνία της συνόδου κορυφής. «Η κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη ότι και στο επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσει ακραίες απαιτήσεις. Όλα δείχνουν πως το σχέδιο του Σόιμπλε για ‘προσωρινό time out’ της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήρθε για να μείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: