3.8.15

Λεουτσάκος για Βαρουφάκη: Είναι γελοίο να μιλάμε για εσχάτη προδοσία...

Λεουτσάκος για Βαρουφάκη: Είναι γελοίο να μιλάμε για εσχάτη προδοσία
«Είναι γνωστή η δικιά μας αντίληψη, την εκφράσαμε και στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ότι συνέδριο ουσιαστικό θα ήταν να συζητηθεί πριν επισυμβούν γεγονότα, πράγματα που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και τον μεταλλάσουν. Άρα η κουβέντα έπρεπε να...
γίνει πριν στο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τις αποφάσεις τις συνεδριακές και πολύ περισσότερο την εντολή που έχει από τον λαό και στις 25 Ιανουαρίου και στις 5 Ιουλίου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά FM", ερωτηθείς αν θα συμμετέχει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο κ. Λεουτσάκος αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «δεν έγινε επί της ουσίας, στην Κεντρική Επιτροπή δεν μπήκε επί της ουσίας να τοποθετηθεί, μπήκε μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα και αυτό είναι ένα από τα αρνητικά που υπάρχουν. Έπρεπε και πρέπει πριν την συμφωνία, πριν επισυμβούν πράγματα τα οποία μεταλλάσουν το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τα κομματικά σώματα συζητήσει και αποφασίσει. Γιατί όπως γνωρίζετε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε σε μια πορεία όταν ήρθε σε αντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση για κατάργηση των μνημονίων. Η απάντηση στην κατάργηση των μνημονίων δεν μπορεί να είναι ένα νέο μνημόνιο το οποίο να φέρει και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι επιζήμιο για την ίδια τη χώρα και το λαό της» και πρόσθεσε ότι «εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι θα καταβάλλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στις βασικές προγραμματικές του ιδρυτικές αποφάσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι «είναι γελοία τα πράγματα να μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Μπορεί κάποιος να χρεώσει στον κ. Βαρουφάκη λάθη τακτικά στις διαπραγματεύσεις. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που είχα διαφωνήσει και στην συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου. Δεν άκουσα τον κ. Πανούση  να μιλάει για αυτό, εάν το έχει πει νομίζω ότι είναι ατόπημα, υπουργός της κυβέρνησης να μιλάει για εσχάτη προδοσία. Δημιουργείται ένα κλίμα που θυμίζει λίγο τρομοκρατία όποια διαφορετική σκέψη εκφραστεί να θεωρείται εσχάτη προδοσία. Για μένα εσχάτη προδοσία είναι όταν προδίδεις το λαό σου και προδίδεις τη χώρα σου και για αυτό θα πρέπει στις εκφράσεις μας να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θεωρώ ότι είναι γελοίο να μιλάμε για εσχάτη προδοσία και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την γελοία συζήτηση».

«Δεν υπάρχει από κανένα κομματικό όργανο, σώμα σε κανένα επίπεδο που να θεωρεί επιλογή το μνημόνιο. Άρα εγώ για την στάση που θα κρατήσω είμαι κομματικά νομιμοποιημένος. Ότι είπαμε στον κόσμο εγώ το τηρώ», υπογράμμισε ο Στάθης Λεουτσάκος, σε ερώτηση που του έγινε αν θα φύγει από το κόμμα στην περίπτωση που δεν ψηφίσει τη συμφωνία. 

Τέλος ο κ. Λεουτσάκος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των διαφωνούντων δηλαδή να πέσει κάτω από τους 120 η κυβερνητική πλειοψηφία, επισήμανε: «δεν το γνωρίζω, εγώ γνωρίζω τι θα κάνω εγώ. Θα τηρήσω τις αποφάσεις τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δεν θα ψηφίσω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: