8.8.15

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες...

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τις μεσημεριανές, αλλά και τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες στα...

ηπειρωτικά, αλλά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νοτιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους αρχικά μέχρι και το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 η 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: