5.8.15

Παραλύει και πάλι το μετρό του Λονδίνου...

Παραλύει και πάλι το μετρό του Λονδίνου την Τετάρτη
Κλειστό από απόψε μέχρι και το πρωί της 7ης Αυγούστου θα μείνει το μετρό του Λονδίνου λόγω   νέας απεργίας, εξαιτίας της...
έναρξης από τον Σεπτέμβριο, της νυκτερινής λειτουργίας ορισμένων συρμών το Σαββατοκύριακο.
 Η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας London Underground (LU) και τα τέσσερα κυριότερα συνδικάτα (RMT, Aslef, TSSA και Unite) δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να καταλήξουν σε συμφωνία στις 3 Αυγούστου, έπειτα από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εδώ και μήνες για τους όρους λειτουργίας αυτής της νυκτερινής υπηρεσίας που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου κανένας συρμός δεν θα κυκλοφορήσει απόψε και αύριο στις 11 γραμμές του λονδρέζικου δικτύου, αναγκάζοντας κάπου δύο εκατομμύρια επιβάτες να αναζητήσουν εναλλακτική λύση. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (και από το 2002) που o υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου (Tube) θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για μία ολόκληρη μέρα.

«Η τελευταία προσφορά της LU δεν διαφέρει στην πραγματικότητα από τις προηγούμενες και άρα εξακολουθεί να μην είναι αποδεκτή», ανέφερε το συνδικάτο RMT.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το λονδρέζικο μετρό αναφέρει κυρίως πως «κανείς δεν θα είναι υποχρεωμένος να εργάζεται περισσότερες ώρες απ' ό,τι σήμερα» και πως στο τέλος μίας «σύντομης μεταβατικής περιόδου μετά την έναρξη της νυκτερινής λειτουργίας, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εργάζονται τη νύχτα ή όχι».

Όσον αφορά το μισθολογικό μέρος, η LU έκανε μία ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά, προτείνοντας μισθολογική αύξηση 2% φέτος και 1% (ή κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, αν είναι υψηλότερο) το 2016 και το 2017, καθώς και ένα έκτακτο μπόνους 500 στερλινών στο σύνολο του προσωπικού που θα εργάζεται τη νύχτα.

Ωστόσο τα συνδικάτα διεκδικούν στο εξής απλώς και μόνο τη μετάθεση της έναρξης της 24ωρης λειτουργίας, η οποία αφορά πέντε γραμμές του μετρό, προβάλλοντας επίσης λόγους ασφαλείας και συντήρησης, οι οποίοι, υποστηρίζουν, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Η νυκτερινή λειτουργία, η έναρξη της οποίας είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ώστε να συμπέσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα διεξαχθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου στην Αγγλία, ήταν μία υπόσχεση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα το μετρό του Λονδίνου σταματά να κυκλοφορεί γύρω στη μία το πρωί το Σαββατοκύριακο και τα μεσάνυχτα τις καθημερινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: