5.8.15

ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στην επιβολή εξοντωτικής φορολογίας στους αγρότες...


Μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία και αποτυπώνονται εν μέρει και στο Χρηματιστήριο από την επανέναρξη λειτουργίας του προ διημέρου ως σήμερα, αποδίδουν στην διακυβέρνηση Τσίπρα το...
τελευταίο εξάμηνο οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας πως αυτές δεν θα κρυφτούν πίσω από την εκλογολογία στην οποία επιδίδονται ολοένα και περισσότερο στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις καταστροφικές συνέπειες των capital controls για τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανέδειξε η έρευνα της ΓΣΕΒΕ, έρχονται και τα νέα κτυπήματα με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου για επιχειρήσεις, επενδυτές και μικρομετόχους»,παρατηρεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ως όφειλε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχασε μόνο κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου 2,2 δις ευρώ, ή διαφορετικά όσο ακριβώς ο …ΕΝΦΙΑ ενός έτους. «Η ακατάσχετη εκλογολογία δεν θα κρύψει τιςτεράστιες ευθύνες έξι μηνών», προειδοποιεί, ρωτώντας να μάθει ποιο είναι τοσχέδιο της κυβέρνησης και πότε ακριβώς θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οιαρμόδιοι υπουργοί.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στην Χαριλάου Τρικούπη επιλέγουν νασχολιάσουν και τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης, την ώρα που το αγροτικό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο σχεδόν –και όχιάδικα- της δημόσιας συζήτησης στην χώρα.


Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης θα έχει νόημα μόνο αν δεσμευτεί καθαρά, ότι δεν θα περιλάβει στη νέασυμφωνία με τους εταίρους, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, ταοποία θυμίζουν ότι πρότεινε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της«κακής», όπως την χαρακτηρίζουν, διαπραγμάτευσης του και στο οποίο το κουαρτέτοσήμερα επιμένει.


Ζητούν μάλιστα να είναι απολύτως σαφής, δηλώνοντας ότι δεν θα τα περιλάβει,όχι ότι απλά θα τα αναβάλει για αργότερα. Αυτό δεν είναι σε θέση να το ανεχθούνστην Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στοαίτημα που είχαν εξ αρχής καταθέσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: