4.8.15

Έτοιμες για λουκέτο επιχειρήσεις της Μεσσηνίας…


Πολλές επιχειρήσεις, που δεν έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία, είναι έτοιμες να το κάνουν το επόμενο δίμηνο. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η ανεργία, ιδιαίτερα των...
νέων ανθρώπων, θα διογκωθεί στο μέγιστο βαθμό στον νομό μας.
Μεγάλη επιχείρηση της Μεσσηνίας που απασχολεί πάνω από 120 υπαλλήλους, στον χώρο της υγείας, χρωστά στο προσωπικό μισθούς πάνω από 6 μήνες.
Κάποιοι απ΄ αυτούς, αυτές τις μέρες, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κάποιοι ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο αφού δε φαίνεται προοπτική στον ορίζοντα.
Σε κατάσταση απελπιστική είναι και οι προμηθευτές της συγκεκριμένης επιχείρησης. Η διοίκηση της επιχείρησης καθώς και οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι το οικονομικό αδιέξοδο οφείλεται στη στάση πληρωμών που ατύπως έχει επιβάλλει το δημόσιο.
Μια άλλη επιχείρηση κινούμενη στον εκπαιδευτικό χώρο έκανε εφαρμογή του τελευταίου νόμου που ψηφίστηκε και ζήτησε να μετατραπούν οι υπάρχουσες συμβάσεις του προσωπικού σε συμβάσεις ωρομισθίου κάτι που σημαίνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Πολλά φαρμακεία της Μεσσηνίας βρίσκονται σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο αφού η αγορά έχει στεγνώσει, οι φαρμακαποθήκες με δυσκολία τους προμηθεύουν φάρμακα και το δημόσιο που τους χρωστά τεράστια ποσά έχει κάνει στάση πληρωμών.
Τέλος, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες της Μεσσηνίας το επόμενο δίμηνο οδεύουν, με μαθηματική ακρίβεια, στο να κλείσουν την επιχειρηματική τους δράση…
Η αγορά έχει στεγνώσει και η παραγωγική βάση έχει υποχωρήσει.
Η μισθωτή εργασία βρίσκεται στο μνημονιακό στόχαστρο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης αφού όλοι μαζί αριστεροί, δεξιοί και σοσιαλιστές ψήφισαν, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ότι όταν βάζει λουκέτο μια επιχείρηση πρώτα ικανοποιούνται οι τράπεζες, μετά το δημόσιο και αν μείνει κάτι, που δε μένει, θα παίρνουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους χρωστούσε για τη μισθωτή εργασία τους η επιχείρηση...
 http://newsmessinia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: