26.8.15

Σκουρλέτης: Δεν θα γίνουμε πλυντήριο πολιτικών ευθυνών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...


Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης, μίλησε στον REAL FM για την επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά και τις δυνάμεις του παλαιού δικομματισμού, που "θέλουν να ξεπλύνουν τις βαριές πολιτικές ευθύνες".
«Νομίζω ότι...
οι δυνάμεις του παλαιού δικομματισμού, και το έχουν αρχίσει ήδη από χθες, θέλουν ουσιαστικά να ξεπλύνουν τις βαριές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα δημιουργώντας συνθήκες συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή μιας ευρύτερης κυβέρνησης από όλες τις δυνάμεις που από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική οπτική ψηφίσαν την τελευταία συμφωνία. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν μπορούμε στην κυβέρνηση με αυτούς οι οποίοι ήταν βουτηγμένοι μέσα στη διαπλοκή, γι’ αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τα αδιέξοδα της χώρας γι΄ αυτούς που μας ανάγκασαν να διαπραγματευτούμε από πολύ δύσκολες θέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά .
Στο ερώτημα αν ο αποκλεισμός για τον οποίο έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ή και το Ποτάμι απάντησε: «Το Ποτάμι, που αυτή τη στιγμή είναι ένα καινούργιο κόμμα, μέσα από τις τοποθετήσεις του όλο αυτό το 7μηνο έδειξε ότι κουβαλάει πολλές από τις αμαρτίες των δύο άλλων κομμάτων. Ηταν θα έλεγα μια προσπάθεια ενός αποτυχημένου λίφτινγκ των δυνάμεων του παλιού δικομματισμού». Και σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης: «Δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς το πλυντήριο των πολιτικών αμαρτιών και ευθυνών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κλήθηκε να σχολιάσει και τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιθανό να μην βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν τις γνωρίζω αυτές τις πληροφορίες που λέτε. Τις άκουσα. Ο κ. τσακαλώτος μέχρι χθες έλειπε σε κάποιες διακοπές, άρα θα ήθελα να κουβέντιαζα μαζί του για να μπορώ να σχολιάσω», είπε. 

«Θα έλεγα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος για την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: