13.8.15

Ο Τσίπρας να λύσει άμεσα τον γόρδιο δεσμό με τη Ζωή...

 Γεννηματά "πυροβολεί" Κωνσταντοπούλου...
Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να «λυθεί ο γόρδιος δεσμός» με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητεί η Φώφη Γεννηματά σε δήλωση της, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως, η πρόεδρος της Βουλής πλήττει την...
εικόνα της χώρας με τη στάση της.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρει, πως, «ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα». 

Όπως τονίζει  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας».

«Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Τον καλώ και πάλι επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής και την αποτροπή περαιτέρω παρακμιακών φαινομένων στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών» προσθέτει.

«Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: