9.8.15

Σε δύο -τουλάχιστον- μέτωπα η φωτιά στους Θρακομακεδόνες...



Σε ετοιμότητα βρίσκεται πούλμαν για να απομακρύνει -αν χρειαστεί- κατοίκους, που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στην πυρκαγιά...

 ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Σε δύο -τουλάχιστον- μέτωπα καίει αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου στους πρόποδες της Πάρνηθας, στους Θρακομακεδόνες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν μεν διάσπαρτα οικήματα, οπως κι ενα μοναστήρι, όμως...
δεν απειλούνται άμεσα.

Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 21μελές πεζοπόρο τμήμα και προσπαθούν να οριοθετήσουν την φωτιά.


Εναέρια μέσα δεν είναι δυνατό να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης λόγω του σκότους και, εάν χρειαστεί, θα απογειωθούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών Θέμης Οικονόμου, το μέτωπο μαίνεται από την περιοχή Πηγή έως το Μοναστήρι. Προσέθεσε πως έχει σταλεί δημοτικό πούλμαν προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί οι μοναχές και οι κάτοικοι της περιοχής.

 Aπό την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, επιβεβαίωσε (ΣΚΑΙ), πως, αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια, όμως τόνισε ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν πολύ το έργο των πυροσβεστών. Προσέθεσε πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Αττικής και τους όμορους Δήμους ώστε να διατεθούν τα απαραίτητα οχήματα (υδροφόρες κ.λπ.).

Οι ανεμοι που πνέουν στο σημείο, είναι ισχύος περίπου 5 με 6 μποφόρ, ενώ σήμερα, Κυριακή, μπορεί να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στόχος της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να συγκρατηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, έως ότου να ανατείλει ο ήλιος και να κινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Και πρόσθεσε, πως, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να διαθέσει όσα οχήματα χρειάζονται...




Δεν υπάρχουν σχόλια: