3.8.15

Μοσκοβισί: Τηρήστε τις δεσμεύσεις για να έχουμε συμφωνία...

Μήνυμα Μοσκοβισί προς όλους: Τηρήστε τις δεσμεύσεις για να έχουμε συμφωνίαΣτην ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και από τις δύο πλευρές προκειμένου να φτάσουμε σε μια συμφωνία αναφέρεται ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί.

Ωστόσο, σημειώνει ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά και αποκαλύπτει ότι... έχει συμφωνηθεί αυτό να ληφθεί υπ' όψην κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας στο Έθνος επισημαίνει ότι «είμαστε μαζί σ' αυτό» και ότι ο βασικός στόχος είναι να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη. Αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα σημειώνει ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ότι «οι Έλληνες εταίροι μας ανταποκρίνονται πλήρως και εποικοδομητικά».

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης σημειώνει ότι «το κείμενο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλλαν οι ελληνικές αρχές στις 9 Ιουλίου είναι η κατευθυντήρια πυξίδα μας».

Και καταλήγει ότι «τώρα το θέμα μας είναι ο χρόνος» και ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους διεθνείς εταίρους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: