13.8.15

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εκνευρισμός σε Μαξίμου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, περισσότερο από ποτέ ότι...
τίθεται θέμα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση αν η κυβερνητική πλειοψηφία υποχωρήσει κάτω από το όριο των 120 βουλευτών, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στην αντιπολίτευση, αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν επιθυμεί εκλογές, ενώ σε ανάλογο κλίμα είναι και η Φώφη Γεννηματά.
Αν και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προσφύγει στις κάλπες μόνον όταν θα έχει διαμορφωθεί μια ασφαλής κατάσταση για τη χώρα, κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει, τι θα συμβεί αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάσει τους 120 βουλευτές.
Ορισμένες πληροφορίες φέρουν τον κ. Τσίπρα να εξετάζει τις εκλογές - εξπρές προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις.
Αργά χθες το βράδυ υπήρχε ένα έντονο όργιο φημών ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, θα δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους πριν από την έναρξη της συζήτησης στη βουλή.
Μάλιστα ο Κώστας Ήσυχος προανήγγειλε το νέο κόμμα λέγοντας ότι «με την ψήφιση του 3ου μνημονίου προδιαγράφεται δυστυχώς ένα άμεσο “διαζύγιο” του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλες πολιτικές εξελίξεις, όπου το μέτωπο του "Οχι", νομίζω θα λάβει σάρκα και οστά».
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε χθες ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να πέσει από βουλευτές και ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Χθες η κ. Ραχήλ Μακρή δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε εντολή στις 25 Ιανουαρίου για να φέρει ένα νέο Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζάνη», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Στ. Λεουτσάκος δήλωσε ότι «δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία» και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να μην περάσει από τη Βουλή.
Ο κ. Δ. Στρατούλης σημείωσε ότι υπάρχουν «14 νέα θανάσιμα πλήγματα στην ασφάλιση και τις συντάξεις» στο νέο μνημόνιο, ενώ και ο κ. Β. Διαμαντόπουλος εξεδήλωσε την πρόθεσή του, να καταψηφίσει τη συμφωνία...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: