7.8.15

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό...

Αλέξης Τσίπρας - Τασία ΧριστοδουλοπούλουΚυβερνητική σύσκεψη για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές θα γίνει υπό τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις 12:15 στο γραφείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Θα πάρουν επίσης μέρος ο...
υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.  

Στον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων λύσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Στην χθεσινή ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, αλλά και ενημερώνει για τα αποτελέσματα της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε σύσκεψη κυβερνητικών και άλλων στελεχών που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπουργό, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά και ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα.

Παράλληλα, προχώρησαν σε εξέταση της προόδου όσον αφορά την προετοιμασία των μόνιμων δομών για την υποδοχή προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η κυβέρνηση έχει σκύψει με κάθε σοβαρότητα πάνω στα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που προκαλούνται από τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που καταφτάνουν στα ακριτικά νησιά της χώρας μας», ανέφερε η ανακοίνωση του Γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

Μάλιστα, τόνισε πως «παρά την αδιαφορία και την ανεπάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, την έλλειψη σχεδιασμού αναφορικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, καθώς και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση για μικροπολιτικούς αντιπολιτευτικούς λόγους, η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της, για να δοθούν λύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: