27.8.15

Δεν ακυρώνεται η ανάκληση των εργασιών στις Σκουριές...

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣΑπάντηση Σκουρλέτη, στην απόφαση του ΣτΕ...
 Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του Υ.Π.Α.Π.Ε.Ν. περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και...
(εν μέρει) Ολυμπιάδας, τονίζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην υπ’ αριθ. 3191/15 απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε Υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

«Το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ., δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων», επισημαίνει το υπουργείο.

Διαβεβαιώνει, ωστόσο, προς κάθε κατεύθυνση ότι «θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: