18.8.15

Στ. Λεουτσάκος: Μερικοί υπουργοί να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ...

«Εμείς δεν είμαστε με τα μνημόνια, θα παλέψουμε μαζί με τον λαό για να καταργήσουμε παλιά και νέα μνημόνια» επεσήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και...
μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος και κάλεσε ορισμένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους δεν κατονόμασε, «να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ».
«Ακούω υπουργούς να κάνουν δηλώσεις, θα τους έλεγα να χαμηλώσουν τους τόνους, να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εργάστηκαν για άλλα κόμματα. Να μη δίνουν τη συμβολή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην έχει την τύχη των κομμάτων που υπηρέτησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεουτσάκος.
Όπως τόνισε, άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν την τεχνογνωσία για τα μνημόνια, ενώ είπε ότι «δυστυχώς μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ των μνημονίων».
Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε ασύμβατες έννοιες τα μνημόνια και τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για κομματικά όργανα που είναι στην «κατάψυξη» και δεν συνεδριάζουν. «Προκάλεσαν εκ των υστέρων ένα συνέδριο», πρόσθεσε.
«Είναι μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να οδηγήσει κάτω από τον εκβιασμό των δανειστών τη χώρα σε μνημόνια» εκτίμησε ο κ. Λεουτσάκος και επανέλαβε ότι ο λαός έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα οδηγήσει σε κατάργηση των μνημονίων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε σαν λαϊκό αντιμνημονιακό κόμμα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Λεουτσάκος επεσήμανε ότι «όσοι ψηφίζουμε “όχι” εκφράζουμε τον προγραμματικό λόγο της κυβέρνησης», ενώ ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε έδωσε συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο
Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο, το μνημόνιο θα βυθίσει την οικονομία, ενώ όπως υπογράμμισε, εναλλακτικός δρόμος στα μνημόνια δεν είναι ένα νέο μνημόνιο.»Δεν γίνεται να μετατρέπουμε τη χώρα μας σε άλλη αποικία», συμπλήρωσε.
«Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα», εξήγησε ο κ. Λεουτσάκος, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του κόμματος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τις προγραμματικές τις δεσμεύσεις, υπάρχει

πλειοψηφία.
«Αν από την άλλη θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, υπάρχει μία “τερατώδης” πλειοψηφία 222 βουλευτών, η οποία αρνήθηκε να τοποθετηθεί στη Βουλή», σχολίασε...
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: