18.8.15

Σαμαράς για τα περιφερειακά αεροδρόμια: "Που να βρεθεί ντροπή"...

 Νέα Δημοκρατία : "Μία καλή εξέλιξη"!...
Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης 14 αεροδρομίων της χώρας.

Ο... κ. Σαμαράς μιλώντας σε συνεργάτες του επεσήμανε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβως είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα, τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά που να βρεθεί ντροπή...».

Ως μία «καλή εξέλιξη», που όμως άργησε πολύ να συμβεί, χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Η ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση διότι είχε «επικρίνει μετά βδελυγμίας ως ξεπούλημα» τη συγκεκριμένη σύμβαση και γιατί υπήρξε «πολύμηνη καθυστέρηση με ευθύνη» των κ.κ. Σταθάκη και Σπίρτζη. Πρόκειται για «ακόμη μια συνέπεια της βαθύτατης σύγχυσης και απουσίας δημόσιας πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Αναφορικά με την ίδια τη σύμβαση, η ΝΔ σημειώνει πως είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, «επιτυγχάνοντας τη σταδιακή και συστηματική λειτουργική ανεξαρτητοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και σύγχρονη αναβάθμισή τους, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του κύκλου εργασιών τους και κέρδη για το ελληνικό δημόσιο».

Τονίζει, δε, πως εκτός από το οικονομικό όφελος, «η εν λόγω αξιοποίηση αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, δημιουργώντας παράλληλα τουλάχιστον 1450 άμεσες και 15000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: