21.8.15

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ...

Για «λαϊκισμό, μεγάλα και ψεύτικα λόγια, κούφιες υποσχέσεις, πλαστά διλήμματα», κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι ο...
πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσει εκλογές πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του τρίτου μνημονίου.
Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, πρόκειται για «μια κακόγουστη επανάληψη της τακτικής που ακολούθησε πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», ενώ γίνεται λόγος για παράδοση άνευ όρων στο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.
«Όμως τον ζήσαμε, τον γνωρίσαμε, δεν μπορεί πια να εξαπατά τον ελληνικό λαό» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταγράφει 15 σημεία από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας και τα αντιστοιχεί με τις προβλέψεις του μνημονίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους διαπραγματευτικούς χειρισμούς τόσο του κ. Τσίπρα, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
«Συμφώνησαν στις 20 Φεβρουαρίου σε παράταση του μνημονίου αρνούμενοι ταυτόχρονα να ζητήσουν τα απαραίτητα χρήματα. Άρα οδήγησαν συνειδητά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Εν συνεχεία ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε την χώρα ως πειραματόζωο των επικίνδυνων θεωριών του και των παράνομων σχεδιασμών του.
Όταν δημιουργήθηκε αδιέξοδο, άφησαν το πρόγραμμα να λήξει, οδήγησαν σε κλείσιμο των τραπεζών και μετά στο τυχοδιωκτικό και διχαστικό δημοψήφισμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναμένεται να συναντηθεί το Σάββατο στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: