24.8.15

Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές...

Η «στρατηγική» του ΣΥΡΙΖΑ...

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναμένεται να παραδοθεί αύριο η τρίτη διερευνητική εντολή, με τον επικεφαλής της ΛΑΕ να δηλώνει ότι...
θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επαφών και συναντήσεων με πολιτικούς φορείς.

Η λήξη της διερευνητικής εντολής στην ΛΑΕ θα είναι την Πέμπτη το πρωί, οπότε και φαίνεται ότι ανοίγει επίσημα ο δρόμος για τις εκλογές.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καλέσει τους αρχηγούς για να επιβεβαιώσει την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και με δεδομένο ότι από την παροούσα βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, πιθανότατα για τις 20 Σεπτεμβρίου καθώς το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που απαιτείται είναι 21 ημέρες.

Ανοιχτό, ωστόσο, είναι το ενδεχόμενο εκλογών και στις 27 Σεπτεμβρίου.

Επί ποδός για τις εκλογές βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ με την εβδομάδα που έρχεται να είναι γεμάτη από άποψη συναντήσεων και ζυμώσεων για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της χθεσινης σύσκεψης των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να ανασυνταχθεί προκειμένου να διεκδικήσει και να επιτύχει τον βασικό του στόχο που είναι η αυτοδυναμία, η κομματική δύναμη, δηλαδή, άνω των 151 βουλευτών.

Αύριο στις 12 το πρωί αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος στην Κουμουνδούρου στην οποία θα συζητηθεί εκ νέου η σύσταση των ψηφοδελτίων, ενώ θα αρχίσει να οργανώνεται και το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και διακεκριμένων στελεχών του κινήματος ανά την Ελλάδα...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: