2.8.15

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ...


Embedded image permalink
...κατά της υποκίνησης του μίσους (ΦΩΤΟ)...
Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου για να διαδηλώσουν κατά της υποκίνησης του μίσους. Η κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο της...

επίθεσης που διέπραξαν εξτρεμιστές εβραίοι στη Δυτική Όχθη και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός αγοριού 18 μηνών.

«Άμα δεν σταματήσει η κατοχή, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτού του είδους της βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και δεν θα δούμε ένα καλύτερο μέλλον για κανένα από τα παιδιά μας σε αυτήν την περιοχή» είπε ένας διαδηλωτής.

  
Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χέρτζογκ κατήγγειλε το «πογκρόμ που διέπραξαν Εβραίοι» εναντίον της οικογένειας Νταουάμπσεχ, για το οποίο ζήτησε «συγγνώμη».

Embedded image permalink
Φωτ. από την κινητοποίηση, με διαδηλώτριες να έχουν βαμμένα συμβολικά κόκκινα τα χέρια τους. Εκτός από τον εγκληματικό εμπρησμό στη Δυτ. Οχθη και τον θάνατο του 18χρονου βρέφους (ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται ακόμα με βαριά εγκαύματα), η εβδομάδα σημαδεύτηκε νωρίτερα και από επίθεση με μαχαίρι κατά 6 συμμετεχόντων στο GayPride΄.


«Λέω στον πρωθυπουργό ότι αν ήμουν στη θέση του θα είχα διατάξει τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, την αστυνομία και τις αρχές να αντιμετωπίσουν την εβραϊκή τρομοκρατία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν την ισλαμική τρομοκρατία» δήλωσε ο Ισαάκ Χέρτζογκ.

 Embedded image permalink
(πηγή: Euronews)


Χθες, να υπενθυμίσουμε, έγινε και η κηδεία του 18μηνου βρέφους, του Αλί Σαάντ Νταουάμπσα, που πέθανε μες στις φλόγες ύστερα από την εμπρηστική επίθεση των εβραίων εποίκων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: