11.8.15

«Ηλεκτρονικός ρουφιάνος» για τις πλαστές αποδείξεις από «μαϊμού» ταμειακές...


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έθεσε σε λειτουργία φόρμα ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου
Με λίγα κλικ από τον υπολογιστή τους θα...
μπορούν να ελέγχουν πλέον οι πολίτες αν ο καταστηματάρχης που τους πουλάει κάτι φοροδιαφεύγει ή όχι! Πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθμό της απόδειξης που πήραν, θα βλέπουν αν είναι γνήσια από δηλωμένες στην εφορία ταμειακές μηχανές ή αν είναι απόδειξη-απάτη που οι επιτήδειοι εκδίδουν «στον βρόντο» από αδήλωτες ταμειακές μηχανές.


Είναι ίσως το πρώτο βήμα για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών. Σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες μπορούν να γίνουν οι ίδιοι φοροελεγκτές, όχι βεβαίως «καλωδιωμένοι» όπως τους ήθελε το σχέδιο Βαρουφάκη, αλλά ερευνώντας κάθε συναλλαγή με «ύποπτους» εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έθεσε σε λειτουργία φόρμα ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου εκ μέρους τόσο των ελεγκτών της εφορίας, όσο και των απλών πολιτών.

Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να ελέγξει αν οι αποδείξεις που εκδίδει ένα κατάστημα είναι κανονικές και γνήσιες, θα μπορεί να το διαπιστώσει μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (https://www1.gsis.gr/tameiakes/).

 περισσότερα στο www.newmoney.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: