18.8.15

Ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης Ισπανία, Αυστρία και Λετονία...

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στις αυριανές (Τετάρτη) ψηφοφορίες του Ολλανδικού, και κυρίως του Γερμανικού Κοινοβουλίου, καθώς τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας έδωσαν...
σήμερα το «πράσινο φως» για το νέο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Ισπανία πρόγραμμα διάσωσης συνολικού ύψους 86 δισεκ. ευρώ εγκρίθηκε με 297 ψήφους «υπέρ», 20 «κατά» και πέντε απουσίες.

Υπέρ του τρίτου προγράμματος τάχθηκαν και οι Αυστριακοί. Η διαρκής υποεπιτροπή για τον ESM ενέκρινε το πρόγραμμα, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών.

Με 50 «ναι», 37 «όχι» και 6 αποχές, η Λετονία ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Έξι βουλευτές στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ψήφισαν την συμφωνία, με έναν να καταψηφίζει και πέντε αποχές.

Κατά τη συνεδρίαση η κυβέρνηση επανέλαβε ότι αντιτίθεται στις πρωτοβουλίες για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος στην ομιλία του στην ισπανική Βουλή.

Σχέδιο για κρυφό κούρεμα του ελληνικού χρέους υποπτεύονται οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU). Σε δήλωσή της στην εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ η βουλευτής του CSU Ντάγκμαρ Βερλ προέβλεψε κρυφό κούρεμα μέσα στο φθινόπωρο, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ«δεν θέλει τίποτε άλλο από την αποπληρωμή των χρεών μέχρι το 2075.»

Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσουν αύριο στην Βουλή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (SPD), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας,Κάρστεν Σνάιντερ.

Τη συμφωνία αναμένεται να καταψηφίσει και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους της σύμβασης. Θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: