31.8.15

Κουτσούμπας: Ο λαός τους έχει δοκιμάσει...


ΒΙΝΤΕΟ...
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε απόψε στην ΕΡΤ, ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος ξεκαθάρισε, πως, «δεν μπορεί να υπάρξει...
φιλολαϊκή λύση εντός του ευρωμονόδρομου, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων», ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα  στην ΕΕ και σε άλλες τέτοιες συμμαχίες δεν μπορεί να προκύψει λύση για τον λαό. Είναι ψευτοδίλημμα το ευρώ ή δραχμή».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας  έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και διεθνώς και όλους αυτούς τους μήνες συμπεριφέρθηκε ως προσωπικό των δυνάμεων αυτών».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ στάθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας πως «αυτό που προτείνει είναι η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρεται ακόμα σε κοινό ευρωπαϊκό σπίτι. Δεν καταφέρνεις τίποτα με την αποχώρηση από την Ευρωζώνη αν δεν αλλάξει το μοντέλο της οικονομίας. Δεν είναι θέμα ευρώ η δραχμής, αυτά είναι ψευδοδιλλήματα.

Το νόμισμα είναι εργαλείο. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν η οικονομία είναι σε καπιταλιστικό μοντέλο, τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο λένε ψέματα. Αν δεν περάσει η ιδιοκτησία στα χέρια του λαού, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα. Έχουμε παραγωγικές δυνατότητες, που μένουν αναξιοποίητες. Δεν αξιοποιείται το δυναμικό του λαού προς όφελος των εργαζομένων. Λέμε και στον Λαφαζάνη και στον Τσίπρα ότι δεν γίνεται φιλολαϊκή λύση όταν τα έχεις καλά με το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία».

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι είναι η ευκαιρία του λαού να κάνει τη διαφορά, έχοντας δοκιμάσει πλέον τις προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων.

«Αυτή τη φορά ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά καθώς δοκίμασε και την πρώτη φορά Αριστερά, μετά τα κόμματα του αστικού κατεστημένου. Είδε ότι αυτά που έλεγε το ΚΚΕ επιβεβαιώνονται στην πράξη και θεωρούμε ότι μπορεί να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει έχοντας δει τι του επιφυλάσσουν τα άλλα κόμματα. Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Δείτε το Βιντεο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: