4.8.15

Ντόρα: Αλέξη, έχεις δύο επιλογές...


Βίτσας: Η ψήφος της αντιπολίτευσης, δεν δημιουργεί από την μεριά της κυβέρνησης, ή του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωση "ομερτά"...
Κατά τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δυο επιλογές. 
«Ή κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού δυο ετών που στηρίζεται από κόμματα και προχωρά και αντιπολίτευση δεν θα έχει τη Χρυσή Αυγή αλλά τον Λαφαζάνη, ή...
θα κάνει εκλογές και αυτή την κυβέρνηση θα την επιβάλλει ο ελληνικός λαός διότι πλειοψηφίες αυτού του είδους όπως ονειρεύεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν».

Στην περίπτωση των εκλογών, η κυρια Μπακογιάννη είπε, μιλώντας στο "Πρωινό MEGA", ότι «θα έχουμε χάσει όμως, θα έχει ένα τεράστιο κόστος αυτό και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει διπλά επειδή λυπάμαι που το λέω αλλά εμένα με έχει απογοητεύει πάρα μα πάρα πολύ αυτή η κυβέρνηση».

Υπογράμμισε όμως με νόημα αναφερόμενη στην άσκηση εξουσίας από την κυβέρνηση ότι «η σουρεάλ κατάσταση πρέπει να λήξει και θα λήξει στο τέλος Αυγούστου».

«Μέχρι εδώ ήταν», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «αυτή η παρακολούθηση αυτής της εικόνας, εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι η ψήφος της αντιπολίτευσης είναι πράξη μιας πολιτικής δύναμης η οποία όμως δεν δημιουργεί από την μεριά της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωση "ομερτά" ή «ότι δεν λέμε εκεί που είμαστε αντίθετοι».

«Θεωρούμε απειλή αυτό που λέει η κα Μπακογιάννη ότι 30 Αυγούστου τελειώνουν όλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βίτσας.

Για την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι «προσπαθούμε να προλάβουμε και ο χρόνος δεν είναι λίγος», διασαφηνίζοντας ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης «δεν δουλεύουν στην κατεύθυνση για νέα συμφωνία – γέφυρα», αλλά για ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «και πολιτικά με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία μπαίνει το μεγάλο στοίχημα» δηλαδή πως μπορεί η κυβέρνηση κάτω από όρους περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής να κάνει συγχρόνως αναδιανομή, να χτυπήσει τα «προηγουμένως κακώς κείμενα» και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως όρο για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: